DE PARKINSONAUTI VLIEGEN NAAR DE OLYMPICS

Nieuws dat me doet huiveren: Het Parkinsonauts Team doet mee aan de Parkinson Olympische Spelen in Eindhoven in 2022

Ik schrijf de titel en ik sta er al met de verbeelding: de Italiaanse vertegenwoordiger van de Parkinsonauten in de rij met hun vaandeldrager bij de 2e editie van de Parkinsoniadi , ik krijg een glimlach van 80 tanden en ik voel rillingen.

In het interview met “Ik neem de levo en kom” , dat bij deze gelegenheid op het Parkinson & Sport Youtube kanaal wordt uitgezonden , ontmoeten we donderdagavond Ruud Overes . Ruud, 60 aanstaande juni met 4 jaar ziekte van Parkinson, zal ons vertellen over zijn reis door Europa en Parkinsoniadi , het evenement dat de Parkinson2beat Association organiseert in 2022 in Eindhoven, Nederland.

Dit is het verhaal van Ruud.

Mijn naam is Ruud Overes (15 juni 1961). Op 2 februari 2017 werd bij mij de ziekte van Parkinson vastgesteld. Op de werkvloer was ik programmamanager bij Philips Healthcare , een complexe, dynamische, internationale baan die me veel energie heeft gekost.

De laatste zes maanden van het werk zijn voor mij een marteling geweest ,een zeer frustrerende situatie die ik pas na de diagnose begreep. Vanwege een slecht geheugen en een slechte weerstand tegen stress, werd ik op het werk als gehandicapt beschouwd , zoals bij veel Parkinson-patiënten het geval is. Gedurende die tijd sliep ik ongeveer 16 uur per dag. 

Aanvaarding

Zoals de beroemde uitspraak van Johan Cruijff luidt: ” alle nadelen hebben hun voordelen.”  Ineens had ik veel vrije tijd, dus begon ik te sporten en ging ik op zoek naar nieuwe doelen. Hierdoor werd ik fysiek weer sterk en verdween de extreme vermoeidheid langzaam . Helaas bleef het cognitieve gedeelte een probleem.

Het gaat door

Ik ben een enthousiaste bezoeker van bijeenkomsten waar Parkinsonpatiënten ervaringen en informatie uitwisselen. Tijdens deze bijeenkomsten realiseerde ik me dat Parkinson na 200 jaar nog steeds wacht op de grote doorbraak. Ik hou niet van stilzitten , maar helaas heb ik last van cognitieve problemen.

Om mij heen zijn er veel andere vrienden met Parkinson met hetzelfde verlangen om iets te doen, samen zijn we begonnen met het bouwen van veel projecten, we helpen elkaar om naar onze doelen te gaan.

De doelstellingen

Een team van gemotiveerde mensen heeft vanaf 4 mei 2018 de “Parkinson2Beat” Association opgericht. We hechten veel belang aan onderzoek, wat cruciaal is voor de ultieme genezing van Parkinson. We willen deze vervelende ziekte verslaan en we zijn ervan overtuigd dat elk klein ding belangrijk is en kan helpen.

Ronde van Europa 2018

Ruud is altijd al een wielrenner geweest, hij had een geheime droom , om een ​​mooie tocht door Europa te maken op twee wielen . Parkinson, dat dit avontuur aanvankelijk onmogelijk leek te maken, zette hem ertoe aan te besluiten dat zijn droom niet langer kon wachten , en hier is hij nog sterker met een extra wiel.

Nu of nooit! en de “reis naar Europa” was geboren.

Op 28 juni 2018 verliet hij zijn kleine boerderij voor een reis van 10.000 km. Uiteindelijk duurde het iets langer en een derde wiel, beginnend vanuit Nederland in de vroege zomer, na 80 dagen betrad Ruud triomfantelijk het Olympisch stadion in Athene in september.

We ontmoetten elkaar dankzij onze fantastische komeet , Samantha Vizentin, we hadden een praatje en we leerden elkaar meteen kennen, ze vertelde me over het Parkinsoniadi- project en de raketten gingen branden, dat was wat we nodig hadden om nog een kwalitatieve sprong te maken!

Om deel te nemen aan een Olympische Spelen is het nodig om een ​​team te zijn, een team dat bestaat uit atleten die verschillende sporten beoefenen en die zullen worden geroepen om Italië te vertegenwoordigen, dus het PARKINSONAUTI TEAM werd geboren.

Nog een droom geboren uit de “Bike riding for Parkinson Italy 2020” die al een paar maanden in de maak was, wat is een betere kans dan deze om het uit te laten komen.

Als je geïnteresseerd bent om deel te nemen, begin dan met trainen en volg ons, in de komende maanden zullen we je alle informatie geven en zullen we een speciale site maken.

Rispondi

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.